mandag 28. april 2008

VIETNAM!!

HUE

Turens vaerste busstur gikk fra Pakse i Laos over grensen og ned til Hue i Vietnam. Ble plassert paa en lokal buss som var stappet full av all slags mulige varer og moebler og gudene vet hva, i tillegg til masse smaa Vietnamesere som hostet, harket, stappet foettene sine opp i alt og alle og spyttet paa gulvet. Maatte sove paa gulvet hos grensevaktene fra klokka tre paa natten til sju, da grensen aapnet. Fikk ikke noe mat i loepet av den 16 timers lange turen da kommunikasjon ikke akkurat var enkelt, men da vi som vanlig hadde diare var det vel greit aa ikke fylle opp magen med for mye avfall da det heller ikke var noe toalett tilgjengelig under marerittet:) Utsultet kom vi til Hue og fant en koslig restaurant der et smilende fjes lett overtalte oss til aa bli med paa motorsykkeltur rundt om i byen og omegn dagen etterpaa. Senere paa kvelden fikk vi kjoept oss et nytt kamera og ba inderlig til alle mulige guder om at det maatte fungere resten av turen (og saa langt har det gjort det, bortsett fra et minnekort som lager et helvete for oss med spoersmaalstegn istedenfor bilder). Etter aa ha tatt x antall bilder, overlykkelige over aa ha et kamera igjen, stoette vi ved en tilfeldighet paa Aske og Anders (to danske medlemmer av travelling-familien vaar) som vi spiste middag med.

Neste dag startet vi veldig usunt med hamburger og chips til frokost (passer oss saa vi ikke blir anorektikere paa tur!!). Betalte 60kr for 5 timers guidet tur. To kjempekoslige mannfolk tok oss med paa oppdagelsesferd: fikk sett countrysiden (for aa vaere litt internasjonal i ordbruken) med groenne rismarker og gamle kule kvinnfolk som roeyker SVAERE tobakkskladder, marked med masse ugne smaafisk og andre ekle dyr og insekter som de faktisk synes smaker snadder, elver og bruer, gamle amerikanske bunkere fra krigen og selvfolegelig enda flere buddaer og gamle steintempler til minne om diverse konger og guder.

Etter en innholdsrik formiddag satte vi oss paa en luksusbuss i retning Hoian.

HOIAN

Rakk saa vidt aa plante beina paa denne utsoekte plassen foer vi fant oss en skredder og fikk svidd av 100 dollar hver (fant ettert hvert ut at vi ikke akkurat hadde funnet den billigste plassen). Skreddere paa hvert gatehjoerne og ogsaa mellom hjoernene- her kan du faa sydd alt fra sexy undertoey til vinterfrakk og sko. Vi shoppet som gale og brukte i tillegg litt tid paa aa grine og troeste i butikken da personalet ikke akkurat var av det mest hyggelige slaget og klaerne ikke akkurat saa ut som de var skreddersydd, men ble da bra til slutt:)!! Leide sykler de tre dagene vi var her og fikk sett stort sett alt som var i og rundt byen. Mesteparten av tiden var beachen et deilig tilfluktssted, men den ene dagen fikk vi til og med oppleve sandstorm paa riktig snoestormvis. Med 46 kilo sand i haaret og ikke mindre i trusa hadde vi ogsaa vaart eget lille show paa sykkelen hjemover, og satte fartsrekord paa den 5km lange strekningen fra beachen og inn til byen (skulle sett motorsyklistenes fjes naar vi kom susende forbi de i supermannfart!!).

Hoian er NYDELIG! Lett paa topp tre listen vaares paa hele turen. Utrolig koslige smaa gater i gamlebyen, marked, kafeer, butikker og restauranter med koslig atmosfaere- perfekt for par i femtiaars-alderen (ja, vi jobber litt for aa finne skjoenne feriesteder for vaare kjaere foreldre!). Var ute en kveld paa en luguber bar som ga ut gratis rom og cola, forstaar ikke hva som feilet oss den kvelden da vi hoeflig takket nei og dro hjem foer midnatt for aa dulle dyna. Laos tok paa festemessig:)

Et lite raad til alle som skal besoeke denne plassen: drit i aa vaere kultivert og oppleve MY SON, et hinduistisk tempel fra foer istid og Thor Heyerdal (eller et sted imellom disse) som bare bestaar av stein, stein og stein.. Vaar kjare venn Aske la seg soett og fredelig og sov litt paa steinruinene her mens guiden foklarte ivrig om steineventyrets historie:) Pappa Stein kan besoke dette bare for aa faa et perspektiv og foele seg i ett med naturen. Soloppgangen, med steinene i forgrunnen, som vi var lovt at vi saa vakkert skulle faa se, viste seg aa ha tjuvstartet denne morgenen saa solen gikk opp mens vi sov soett i den svette bussen.

Etter stressende handel, kjole- og skoproeving var det tid for nattbuss til Nha Trang.

Lalalalalalala....Brelett!



Feskar i sjarken!
Anna slapper av...


...mens de lokale jobber rompen av seg...


Beach i Hoian er bra!

NHA TRANG

Fremme i Nha Trang klokka seks paa morgenen den 22. april 2008, fant i oss et lite krypinn og gikk deretter til stranden og spiste vaar faste vietnamfrokost (toerre baguetter og bananer, skal spares peng ja!). Her hadde virkelig morgenstund gull i munn! Morgengymnastikk for baade unge og gamle der det meste gikk ut paa beoy og toey i alle mulige retninger som faar det til aa hyle av smerte i vaare skrantne, stive ledd. Slengte saa paa oss bikinien og gikk frimodig ned paa stranden allerede klokka ni og ble der til klokken var slaget fire- de siste dagene paa stranden skal nytes og ikke sloeses bort til tull, kanskje litt overivrige paa bruningen...:)! Fikk kvalitetstid med de store boelgene som atter en gang fyllte vaare smaa bikinideler med sand, tang, tare, soeppel, bambusstenger, kokosnoetter, fiskeslo og andre basselusker. I tillegg viste vi sjongleringsballene, volleyballen, freezbeen og rumpeakebrettet (finn en feil geni-Gudrun!) at vi ikke hadde glemt vaare gamle kunster.

Neste dag hoppet vi paa no4 boattrip! Med japser, halve chinatown og vietnamesere saa vi for oss at stemningen kunne bli heller laber, men det viste seg at dette var toenner med krutt i!!! Besoekte fire oeyer, snorklet, spiste herlig mat paa langbord der vi gjorde oss selv til latter med vaare heller elendige evner til aa bruke pinner, satte stuperekord fra alle mulige heoyder og vinkler paa baaten og oppfoerte oss som ADHD-barn der vi skjoev japser og andre smaloeyde paa sjoen for aa faa de beste stupeposisjonene for oss selv, sang karaoke og fikk boyband-underholdning av mannskapet, fikk servert sterk roedvin (med en daesj med saltvann i) paa floating bar som skapte baluba og stormende jubel- dette vil si en diger flytering med bartender i som lesset i oss alkohol mens vi floeyt i egne minibaderinger (flaks for japsene som ikke kan svoemme og som sliter med aa dykke da de pakker seg inn i redningsvest paa snorkelekspedisjon!). Knyttet baand med Belgia og Canada og retunerte i fnisemodus og med gedigne straahatter til hotellet. Krasjet klokka sju om kvelden og sov til sju neste dag og sviktet dermed vaare nye venners middagsavtale.

Forutenom strandliv og shopping av bikinier for Lene sin del, brukte vi en dag paa Vinpearl fornoeyelsespark og oey, en gondolbanes avstand fra fastlandet. Med Belgia og Danmark som lekekamerater inntok vi parken med maal om aa proeve alle karuseller, vannsklier og andre leker. Karusellene overlevde vi, men ble nesten skandale da seks fullvoksne turister (og litt overvektige belgiere...) inntok en sklie i en middel stort plastikk-ring, sprengte fartsgrensa og var bare en haarsbredde fra aa slenge Lene over kanten. Hadde blitt litt trist om Anna maatte reise hjem alene med en Lene i tusen biter (ja, for det er et som ville skjedd om Lene ramlet over kanten og ned paa bakken).

For aa utfordre skjebnen enda litt mere bestemte vi oss like saa greit for aa bruke den neste uken som motorsykkelbabes cruisende gjennom central highlands. Oppdatering fra vaar tur med EasyRiders og bilder kommer senere. Still alive den 29.04.08, saa ikke faa panikk mor og far, soester og bror og alle barn paa jord!

God natt, naa hopper vi i halmen, setter paa alarmen, droemmer om kvalmen fra farmen med barmen og forstoppelse i tykktarmen!zzzzzzzzzz

Morgenstund i Nha Trang, nede med beachen..

Minivitte utfoerer sit-ups og andre toeyninger og bevegelser lett paa stranden..

Store potetgullflak i Vietnam! Snadder!

Overfylt med mennesker paa stranden! Hvor skal vi gjeore av oss!!!???

Ikke lett aa snorkle med dogg paa snorkelmasken, men fikk da svoemt litt!

Synkronsvoemming!

Synkrontafsing!
Floting Bar med billig vin! lessa innpaa badenymfane!

Ta den ring og la den vandre... eller bare behold den selv!
Floting Bar= lekre damer i bare truse og bh midt i byen! Skulle du oenske du hadde sett ja!!!
Hvor er kamera!? Myyyyyyse litt mot sola ja!

Paa flyttefot i goformen! Har vi husket hatten??!! Ja, det har vi!

I belive I can fly!

Charlies Angles -full throttle!

Foringstid.

Gjengen i kabelkassa!

Bare kabelkassa, uten gjengen i den..

Klare for karuseller- himmelsprett paa jord!

2 kommentarer:

kristin sa...

Håper, sjøl om æ synes d høres passelig nifst ut med easy riders i Vietnam, at dåkk får en fantastisk tur som motorsykkel-babes. Gleder oss på bilder og flere nyheter men mest på å få dere hjem. Hvis du har kjøpt for masse klær Anna, kan sikkert storesøster kjøpe av deg noe (regner med at dere er sånn passe blakke ved hjemkomst Norge)Klæm mamma Kristin

Stina sa...

Hei!

Håpe dåkk har d bra på sykkeln. Mamma har helt rætt i at æ kan kjøp av dæ klea du egentli itj har råa te... Sendt et par mail te dæ på hotmail, Anna, men har itj fått svar. Veit itj om du har fått dæm??? Tænkt æ kuninn overfør nå pæng te dæ så kainn du kjøp nå fint te mæ... Klea assa. Træng du nånn mål av min smekre kropp så e d bare å sei ifra. Glede mæ te du kjæm te Oslo om to uka. Jippi!!!!
Klæm te dåkk bægge.