lørdag 26. januar 2008

Kuala Lumpur!

Hindugirls going wild paa vei til Batu Caves:)

Aaaaaaaa dette er livet! KL har vaert en opplevelse!! Kom hit Tirsdag ettermiddag og fant fram til plassen vi skulle bo ved hjelpe av en kinesisk mann som fulgte oss hele veien til doera. Folk er utrolig hjelpsomme og blide her! Alle hilser paa alle, nordmenn har virkelig noe aa laere. Fikk et lite rom midt i Chinatown med dobbeltseng for femti kroner natten. Har svettet og peset selv om air-conditionen har staatt paa for fullt konstant. Chinatown er noe for seg selv- vi stortrivdes der. Mye paagaaende selgere som lokker oss med fine ord og fake produkter. Pruteevnene kommer seg dag for dag- vi lar oss ikke lure saa lett nei! Rottene i gata er store som katter og kattene er tynne som mus. Rart hvor fort vant man blir med aa spise under helt andre omstendigheter enn vanlig!

Middag i Chinatown.
En liten del av Chinatowns folkeliv.
Yrende folkeliv kvelden vi kom da det va den aarlige hindufestival (Thaipusam) som stod for doeren denne kvelden. Shawn- vaar kjaere lille indiske husvert og guide- tok oss ( i tillegg til en tre meter hoey tysker, to neddopede amerikanere som presterte aa spy paa den hellige grunn, en ultrasjenert japaneser og et hyggelig men ganske uinteressant par fra canada) med paa en opplevelse vi aldri vil glemme. Dette kan ikke beskrives i ord! Rundt midnatt tok vi buss til Batu Caves der det viste seg aa vaere opp mot en million hinduer samlet for aa aere sine guder. Transe og selvpining stod paa programmet her. Hinduer som hadde fastet i en maaned, dusjet, stakk spyd/nagler/fiskekroker ol gjennom tunge/mage/rygg og kinn. Disse var i transe og var derfor blitt til dyr, som eks. geiter,slanger og elefanter. Noen menn blir ogsaa til damer noe som foerte til en meget feminin tale. Fra elva gikk de i ett enormt folketog, som slaar 17.mai langt ned i stoevlene, opp de 272 trappene mot hulen der de har sitt hellige tempel. Folk sang og var kjempeglade, men for oss som kommer fra to beskyttede smaabygder ble det baade en surrealistisk, artig, fasinerende og skummel opplevelse. Kom hjem igjen rundt aatte dagen etterpaa. Bilder viser noe, video viser litt mer, men ingenting kan beskrive hvordan det egentlig var....


Skitt og lort maa vekk foer man kan gaa i transe... og faa lekre grillspyd i munnen og leke at man er motsatt kjoenn...

Spikermatte- no problemo!


Noen drar mens andre piner seg selv med gigantiske fiskekroker i ryggen...

...og dette er til glede for baade store og smaa hindumennesker...

Onsdag var satt av til billig shopping, men kjoepesenteret vi fant i Golden Triangle (nybyen) viste seg aa vaere heller daarlig for to svaere nordmenn sammenlignet med de fisesmaa pygmeene som vandrer rundt her. Senere traff vi en superhyggelig nordmann som viste oss veien inn til Mariuhanas spennende verden.... Vi holdt oss til en boks Tiger-oel sammen med han oppe paa den kjempekoslige takterassbaren:) Dro senere paa Backpackernes Reggae-bar hvor vi traff enda mer spennende folk. Hele kvelden rundet av utenfor 7-eleven med to afrikanere, Joe fra Texas, nordmannen og skotte som drakk alle under bordet. Foerste skikkelige fest for oss her i KL:)

Neste dag tok vi toget til Twin-towers (hoeyeste tvillingtaarn i verden) og en annen hoey bygning i KL.


Fant endelig et kjoepesenter med vaare giant-size-stoerrelser, saa paa kvelden kunne vi endelig vise oss fram i nye klaer. Hang med Joe fra Texas om kvelden og fikk innsyn i Chinatowns korrupte verden. Lene hadde med sine nye klaer tydligvis klart aa sjarmere den ene afrikaneren vi traff. Afrikanere i KL er tydligvis ikke saa populaere blant jentene her, saa en hyggelig jente fra Evje ble redningen for han denne kvelden. Paa tross av flotte ord ble heller Lene med Anna hjem, mye tryggere. KL har vaert hoeydepunktet saa langt!


Noen av vennene vaares i KL. Little India.


Kommer tilbake til Cameron Highlands senere:)

Peace out brothers and sisters!



Hinduer going wild i Batu Caves!

3 kommentarer:

Stina sa...

Hei hei!

Høres ut som at dåkk har d bra. Arti å les innlæggan dåkkers. E ganske misunnelig.
E heim fra jobb i dag pga tett nese og hals. Kjede mæ dønn ihjæl. Va på Lillehammer i helga å såg EM sluttspæll i håndball. Synd at Norge itj kom te semi, men d va my bra håndball å sjå læll. Va på voksenselskap i Blakstad på fredan. Thea skull ha barnekalas på lørdan. Fiksa gave fra åss æ, Anna. Barnesæte te dokka. Va populært.

Fortsatt go tur. Vårrå forsekti!

Klæm, Stina

Torstein sa...

Hei kjære kusine og du ukjente venninne!

Så gøy å lese og se bilder fra turen deres. Det vekker gode minner å se bilder fra Singapore og Kuala Lumpur! Nyt hvert eneste øyeblikk av turen og kom gjerne på besøk i Australia hvis dere plutselig kommer den veien.

So long

Torstein

kristin sa...

Hei begge to!
Kjempespennende å følge med på turen deres. Pass på kvarainner å vårrå forsekti!
Go tur videre, klæm fra mamma Kristin